In den beginne …

Meer dan 30 jaar geleden startte ik mijn carrière als net afgestudeerd horlogemaker en kreeg de kans te starten bij de importeur van Omega in Amsterdam. Na een inwerk periode 2 jaar mochten er voorzichtig eenvoudige horloges worden gerepareerd. Daarna pas kreeg ik de kans om horloges te repareren zoals het hoort. Volgens authentieke, beproefde methodes van zijn oudere collega’s werd kennis overgedragen.

ferrie-portret

De jaren 70

Stemvork horloges, een geheel nieuwe techniek was de opmars naar het quartz horloge.

De jaren 70 waren in het begin ‘booming business’, niet alleen op verkoopgebied, maar ook technisch gebeurde er het nodige. Binnen vijf jaar werd ik de rechterhand van de chef. Talloze cursussen gingen hieraan vooraf, zowel op technisch als op management niveau. Nog eens twee jaar daarna zwaaide ik de scepter over meer dan 15 horlogemakers, en niet zonder succes. De serviceafdeling groeide uit tot een van de best functionerende serviceafdelingen van ‘de betere horloge merken. Heb als manager altijd contact gehouden met de werkvloer

 

Roerige jaren 80 en verder

Vanaf 1982 waren er meer dan vijf importeurswisselingen. Het waren tot ongeveer 1989 roerige jaren, de Zwitserse industrie zakte ineen onder druk van de digitale concurrentie.

Ik werd Customer Service Manager / Technisch adviseur van de Zwitserse horlogemerken in Nederland. Vanaf 1997 werd ‘The Swatch Group’ verantwoordelijk voor de Nederlandse markt, voorheen geleid door de Firma Maassen. Ben tot 2004 werkzaam geweest voor ‘The Swatch Group’. Bij het samen gaan van de Nederlandse en Belgische vestigingen ben ik voor mijzelf begonnen en sindsdien uitgegroeid tot Omega specialist met meer dan 30 jaar ervaring.

F.R. Schweitzer B.V. is gespecialiseerd in Omega reparaties. Vrijwel alle onderdelen zijn doorgaans op voorraad. Ook houdt het bedrijf zich bezig met inkoop en verkoop van Omega horloges. In overleg kunt U bij mij ook terecht met andere Zwitserse horlogemerken. Nog altijd staan topkwaliteit en service hoog in het vaandel. De strenge normen die een tophorlogemerk doorgaans zelf aanhoudt zijn de leidraad voor F.R.Schweitzer B.V.