Reparatie van Omega horloges

F.R. Schweitzer B.V. heeft meer dan 30 jaar Omega ervaring (zie ook de pagina “Over ons”). Uw Omega horloge is daarom bij ons in goede handen.

In overleg worden natuurlijk ook andere Zwitserse merken gemaakt.

Alle (Omega) reparaties worden uitgevoerd in eigen atelier. Vanzelfsprekend zijn alle reparatietools voor Omega voorhanden. Wij helpen U snel, want naast specialistische kennis, hebben wij ook de meeste onderdelen voor de diverse modellen in huis.

 

 

Werkwijze

Wanneer U een Omega reparatie bij F.R. Schweitzer B.V. laat uitvoeren kunt U het volgende verwachten:

 

Prijsopgave

Indien gewenst ontvangt U een prijsopgave. Deze prijsopgave in woord en beeld stelt U op de hoogte van de nodige interventies. Het maken van deze prijsopgave is kosteloos. Bij ongerepareerd retour betaalt U € 30,00 onderzoek-administratie kosten, wanneer de prijsopgave akkoord wordt gemeld, vervallen deze kosten.

 

Reparatietijd

De reparatietijd bedraagt doorgaans 2 tot 3 weken, tenzij onderdelen besteld moeten worden, zoals wijzerplaat en / of wijzers.

 

Reparatie en restauratie

Wat gebeurt er in ons atelier met Uw horloge?

Kasten en banden worden als nieuw opgemaakt. De vlakken van de kast en band worden opnieuw gematteerd en gepolijst. De diverse onderdelen worden ultrasonisch gereinigd. Het uurwerk wordt geheel gedemonteerd. Spelingen worden geminimaliseerd en defecte onderdelen vervangen door nieuwe. Eventueel worden tappen gepivoteerd (polijsten van de asjes). Alle onderdelen worden geïnspecteerd, schoongemaakt en weer gemonteerd, gecontroleerd op functie en voorzien van nieuwe oliën en vetten.

 

Eindcontrole

Het gemonteerde uurwerk wordt weer gemonteerd in de opgemaakte kast en verder gecontroleerd op diverse punten, zoals amplitude, aanspreekspanning, stroomverbruik, gangreserve.

 

Waterdichtheid

Uw Omega horloge kan weer waterdicht worden gemaakt. Dat geldt voor Omega horloges niet ouder dan 15 jaar. Meestal moeten alle waterdichtcomponenten ( kroon, pakkingen etc.) worden vervangen om absolute waterdichtheid te waarborgen. Garantie op waterdichtheid wordt alleen gegeven door de importeur. Omega modellen ouder dan 15 jaar, er is nog veel mogelijk om het horloge waterdicht te maken echter meer wordt het model gerespecteerd en is het verstandig het horloge niet meer in aanraking te laten komen met vocht.

 

Garantie

Onze Garantie bedraagt 12 maanden op de uitgevoerde werkzaamheden echter zijn niet overdraagbaar en worden dus alleen verleend aan de eerste opdrachtgever!

 

 

Wilt U ook Uw Omega horloge bij ons laten repareren?

verstuur aanvraag